مهران محمدی امین

تحقیقات علمی نوآوری مواد غذایی محققان سیستمی ابداع کرده اند که بدون نیاز به برق قابلیت خنک کنندگی دارد.

1401\06\30 16:01:50


سیستم خنک کننده بدون نیاز به برق تولید شد

محققان سیستمی ابداع کرده اند که بدون نیاز به برق قابلیت خنک کنندگی دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، در برخی از گرم ترین کشورهای جهان که بیشترین نیاز به سیستم های خنک کننده وجود دارد، زیرساخت مورد نیاز برای تامین برق چنین ابزارهایی وجود ندارد.

در همین راستا محققان یک سیستم جدید ابداع کرده اند که می تواند در این خصوص کمک حال باشد و تاثیرات خنک کنندگی را بدون نیاز به برق فراهم کند. محققان MIT این سیستم را براساس تحقیقات پیشین خود ابداع کرده اند که ترکیبی از خنک کننده تبخیری، خنک کننده تابشی و عایق حرارتی است و تا ۱۹ درجه فارنهایت (۱۰.۵ درجه سانتیگراد) از دمای محیط خنک تر می شود و به شکل یک پانل ساخته شده از سه لایه مواد مختلف است. این سیستم را می تواند رو یا کنار هر دستگاهی مانند جعبه های حاوی کالاهای فاسدشدنی مانند غذا یا دارو نصب کرد که نیازمند خنک سازی هستند.

به گفته محققان ام آی تی این فناوری سبب می شود مدت زمان ذخیره سازی ایمن غذا در شرایط بسیار مرطوب ۴۰ درصد افزایش یابد یا به عبارتی دیگر ۳ بار بیشتر از مدت زمان نگهداری در شرایط خشک شود. همچنین می توان از این سیستم برای خنک کردن آب در دستگاه های تهویه هوا استفاده کرد. این امر سبب می شود دستگاه های مذکور برق کمتری مصرف کنند و عملکردشان کاهش نیابد.

تبلیغات
برق و روشنایی ساختمان
برق و روشنایی ساختمان

SearchBiz ارائه اطلاعات جامع در مورد فروش، اجاره، مشاوره و اجرا، تعمیرات و سرویس در حوزه صنعت و تولید در کشور.

لایه کف سیستم ماده ای آینده مانند وجود دارد که نور خورشید را منعکس می کند. این امر سبب می شود اشعه مادون سرخ خورشید سیستم را گرم نکند. در وسط آن نیز یک هیدروژل متخلخل وجود دارد که بخش اعظم آن از آب تشکیل شده است.

همزمان با داغ شدن آب، هیدروژل به بخاری تبدیل می شود که به لایه بالایی می چسبد. لایه بالایی نیز نوعی از آئروژل است که بخش اعظم آن حاوی جیب های هوا با حفره های پلی اتیلن است. در هر دو ژل آب تبخیر می شود و اشعه های مادون سرخ می ت وانند از آئروژل گذر کنند به این ترتیب خنک کنندگی تبخیری و تابشی به وجود می آید.

علاوه برآن باید اشاره کرد آئروژل مذکور به عنوان یک لایه عایق عمل می کند و اجازه نمی دهد گرما به آیتم زیرین برسد. البته لایه زیرین نیز منعکس کننده نور خورشید است. متاسفانه در حال حاضر تولید این سیستم گرانبها است و تحقیقات روی روش های کاهش قیمت تولید آئروژل متمرکز است..

.


بازنشر از : مهر

تحقیقات علمی

نوآوری

مواد غذایی