مهران محمدی امین

خاندوزی: ایران به رشد اقتصادی پایدار رسیده است

1403\03\08 10:59:09


خاندوزی: ایران به رشد اقتصادی پایدار رسیده است

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: رشد اقتصادی ایران در ۴ سال اخیر به مرحله رشد اقتصادی پایدار رسیده است.

تبلیغات

احسان خاندوزی در ابتدای نشست خبری هفتگی با نمایندگان رسانه‌ها، اظهار کرد: ماه گذشته بانک جهانی در گزارشی که منتشر کرده تایید کرده رشد اقتصادی ایران در ۴ سال اخیر به مرحله رشد اقتصادی پایدار رسیده است.

وی افزود: در همان گزارش بانک جهانی تایید شده که نرخ فقر ایران هم طی ۲ سال اخیر ۷.۴ درصد کاهش داشته و از ۲۹.۳ درصد به ۲۱.۹ درصد کاهش پیدا کرده است.

تقریباً ۶.۵ میلیون نفر از خط فقر خارج شده‌اند

وزیر اقتصاد ادامه داد: این یعنی تقریباً ۶.۵ میلیون نفر از خط فقر خارج شده‌اند.

بر اساس این گزارش رشد مصرف خانوارهای واقع‌شده در ۴۰ درصد دهک‌های پایین کشور نسبت به ۶۰ درصد دهک‌های بالا، افزایش بیشتری پیدا کرده است.

سخنگوی اقتصادی دولت افزود: تغییر مسیر رشد اقتصادی از شرایط ناپایدار دهه ۹۰ به شرایط پایدار و باثبات، در گزارش بانک جهانی مورد تاکید و تایید قرار گرفته است. شدت وضوح اتفاقات در دولت شهید رئیسی به نحوی آشکار بود که در گزارش‌های رسمی خارجی نیز قابل چشم‌پوشی نبوده است.

وی یادآور شد: نتایجی که در گزارش‌ بانک جهانی و گزارش‌های مشابه مشاهده می‌شود ناشی از گفتمان‌هایی است که در دولت سیزدهم طی دو سال و نیم گذشته پیگیری شد. اولین گفتمان، حوزه سیاست خارجی بود.

دولت قبل پس از خروج آمریکا از برجام ایده جدیدی برای مدیریت کشور نداشت و این موضوع منجر به بحرانی‌شدن متغیرهای کلان اقتصادی شد.

فروش نفت چندبرابر پیش از دولت شهید رئیسی افزایش داشت

خاندوزی گفت: در دولت قبل، پیش از خروج امریکا از برجام نیز هر ۳ ماه کشور در انتظار این بود که آیا رئیس‌جمهوری آمریکا استمرار توقف تحریم‌ها را امضاء می‌کند یا خیر. شرایط به‌گونه‌ای شده بود که توئیت یک فرد در آمریکا بیشتر از اظهارات مقامات داخلی بر اقتصاد اثر می‌گذاشت. اما در دولت سیزدهم از سرگیری روابط با کشورهای متحد و همسایه، آزادسازی منابع جمهوری اسلامی در کره‌جنوبی، عضویت در پیمان‌هایی نظیر شانگهای و بریکس و اقتدار جمهوری اسلامی در پاسخ به رژیم اشغالگر رخ داد.

رشد شاخص‌هایی نظیر سرمایه‌گذاری خارجی و رکوردزنی در آن هم از نتایج نگاه دولت سیزدهم بود.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: نتایج این اقدامات فروش نفت ایران در شرایط تحریم را به چندبرابر پیش از دولت شهید رئیسی افزایش داد. در روزهای اخیر هم وزیر خارجه آمریکا در جلسه استماع سنا مورد عتاب قرار گرفت که چرا ایران نفت خود را به راحتی می‌فروشد؟ بلینکن اعتراف می‌کند که «آنان اراده کرده‌اند تحریم‌ها را خنثی کنند و در این مسیر نیز موفق بوده‌اند».

طی دو سال اخیر خزانه‌داری کشور بدون استقراض از بانک مرکزی بودجه را مدیریت کرد

وی اظهار کرد: انضباط‌بخشی مالی به دولت، آرزویی برای گذشتگان بود که در دولت سیزدهم با اجرای حساب واحد خزانه و پرداخت به ذی‌نفع نهایی آن را محقق کرد. نتیجه این شد که در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ خزانه‌داری کشور بدون ریالی استقراض از بانک مرکزی بودجه کشور را مدیریت کرد.

علاوه‌بر آن رشد تصاعدی درآمدهای پایدار در بودجه را شاهد بودیم.
وزیر اقتصاد گفت: در بخش مالیات با مقابله‌ای که طی این سه سال در زمینه فرارهای مالیاتی رقم خورد، شاهد افزایش شدید مودیان مالیاتی و افزایش درآمدهای مالیاتی از زیر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به بالای ۸۰۰ هزار میلیارد تومان بودیم.

خاندوزی ادامه داد: در حوزه سیاست‌های پولی نیز با اجرای سیاست کنترل مقداری ترازنامه شاهد بودیم که نرخ رشد نقدینگی از بالای ۴۰ درصد به میانگین تاریخی خود یعنی سطح ۲۵ درصد و حتی کمتر ( ۲۴.۳ درصد) کاهش پیدا کرد. در زمینه انحلال بانک‌های ناتراز نیز اقداماتی آغاز شد که درباره موسسه نور، کاسپین و توسعه آن را تجربه کردیم و امیدواریم این مسیر استمرار پیدا کند.

سخنگوی اقتصادی دولت افزود: علاوه‌بر این دولت با همکاری خوبی که با مجلس داشت توانست قوانین مهمی مانند قانون بانک مرکزی و طرح مالیات بر سوداگری را به نتیجه برساند. همچنین لایحه مالیات بر محموع درآمد نیز نهایی و به مجلس ارائه شده است.

سال ۱۴۰۱ شاهد تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی بودجه عمرانی بودیم

وی همچنین تأکید کرد: دولت سیزدهم در مسیر شفافیت صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی و ابربدهکاران بانکی مسیر بدون‌بازگشتی را شروع کرده است.

در زمینه مقابله با انحصارطلبان در بخش صدور مجوزها نیز با راه‌اندازی درگاه ملی مجوزها شاهد حذف رانت، فساد و غل‌وزنجیرها از پای صاحبان کسب‌وکار بودیم.
خاندوزی با بیان اینکه دولت سیزدهم در این ۳ سال نگاه توسعه‌محور داشت، اظهار کرد: از جمله مصادیق آن می‌توان به ارتقای بودجه عمرانی در بودجه اشاره کرد. در سال ۱۴۰۱ شاهد تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی بودجه عمرانی بودیم و بودجه عمرانی از ۷۷ هزار میلیارد تومان به ۴۷۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: نتایج این اقدامات نیز در پروژه‌های آبرسانی، افزایش ظرفیت تولید برق و محرومیت‌زدایی از استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، کردستان و همدان قابل مشاهده است. بسیاری از تنش‌های آبی، برقی و انرژی شکل‌گرفته در دوره قبل، در دولت سیزدهم از خاطره اذهان عمومی خارج شد.

.

.


بازنشر از : منبع: ايسنا