1401\10\15 10:32:07


فعالان اقتصادی در برزخ ارزی

خراسان/شاخص مدیران خرید (شامخ) اگرچه در آذر از آثار منفی اعتراضات خیابانی عبور کرد اما گرفتار نااطمینانی های ناشی از نوسان نرخ ارز شده است.  مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران، شاخص شامخ را در آذر برای کل اقتصاد 49.

تبلیغات
تعمیر پکیج ⚡ تا تعمیر انواع پکیج دیواری

راهنمای صفر تا صد سرویس و تعمیر پکیج ⚡برای تعمیرات پکیج هزینه نکن⚡ در یک سال گذشته بیش از نفر از کاربران عادی را تعمیرکار پکیج کردیم

خراسان/شاخص مدیران خرید (شامخ) اگرچه در آذر از آثار منفی اعتراضات خیابانی عبور کرد اما گرفتار نااطمینانی های ناشی از نوسان نرخ ارز شده است. مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران، شاخص شامخ را در آذر برای کل اقتصاد 49.14 و برای بخش صنعت 51.69 واحد اعلام کرد.

به این ترتیب شامخ روند صعودی اندکی را نسبت به آبان تجربه کرده است اما همچنان زیر 50 قرار دارد که به منزله رکود است. نکته مهم در این میان این است که بنگاه‌های اقتصادی همچنان از نوسان نرخ ارز، مشکل تأمین مواد اولیه و مشکل فروش رنج می‌برند.طبق نظرسنجی‌های انجام شده از فعالان اقتصادی، در آذر شاخص مدیران خرید (PMI) موسوم به شامخ (تعدیل فصلی نشده) برای کل اقتصاد ایران  49.14 محاسبه شده است که در مقایسه با آبان رکود ملایم‌تری در شاخص ترکیبی کل را نشان می‌دهد. در این ماه همه مؤلفه‌های اصلی کمتر از 50 و میزان فعالیت‌های کسب‌وکار در محدوده مرزی 50 گزارش شده‌اند.همچنین در این ماه، شاخص مدیران خرید صنعت به عدد 51.69 رسیده که حاکی از افت فعالیت‌های بخش صنعت در مقایسه با ماه قبل (52.49) است.

در آذر در میان مؤلفه‌های اصلی بخش صنعت میزان سفارش های جدید مشتریان و موجودی مواد اولیه عدد کمتر از 50 را ثبت کرده‌اند. شاخص میزان فعالیت‌های کسب‌وکار در آذر (50.51) محاسبه شده و در مقایسه با آبان افزایش داشته،  اما در مرز 50 قرار گرفته است. بیشترین کاهش در میزان فعالیت‌ها ناشی از رکود در بخش ساختمان بوده است.شاخص میزان سفارش‌های جدید مشتریان در آذر (48.47) برای سومین ماه پیاپی کاهشی است و بیشترین کاهش را بخش ساختمان ثبت کرده است.شاخص موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری شده (46.41) در مقایسه با آبان (51.26) کاهش قابل‌توجهی داشته است و این شاخص در هر سه بخش صنعت، خدمات و کشاورزی و ساختمان با کاهش قابل‌توجهی روبه رو بوده است.

به عقیده فعالان اقتصادی به دلیل صعود نرخ ارز، فروش مواد اولیه کم شده و شرکت‌ها در تأمین مواد اولیه موردنیاز با مشکل روبه رو هستند. شاخص میزان استخدام و به‌کارگیری نیروی انسانی در آذر (49.32) کاهش داشته و به کمترین میزان 9 ماه اخیر (به‌جز آبان) از فروردین رسیده است. کاهش این شاخص در بخش خدمات و کشاورزی بوده است.شاخص انتظارات  از میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده (55.01) در مقایسه با ماه قبل افزایش داشته است.

به رغم انتظارات خوش‌بینانه به بهبود فعالیت‌ها در بخش صنعت، فعالان اقتصادی در بخش ساختمان همچنان انتظار کاهش فعالیت‌ها را برای ماه بعد دارند.به طور کلی در آذر به دنبال افزایش نرخ ارز، شرکت‌ها در تأمین مواد اولیه و لوازم موردنیاز با مشکل روبه رو بوده‌اند و میزان تقاضا و فروش نیز همچنان برای سومین ماه پیاپی در رکود است. . .


بازنشر از : آخرین خبر

خبرهای مرتبط با