نینتندو سوییچ همین حالا با قیمت ۳۰۰ دلار و نینتندو سوییچ اولد با قیمت ۳۵۰ دلار در بازار قابل خرید است؛ یعنی کنسول جدید نینتندو با کنسول فعلیاش صد دلار اختلاف قیمت دارد؛ آن هم در حالی که ارزش واحدهای پولی به هیچ وجه طی حدودا ده سال گذشته ثابت نمانده و تمام مدت رو به افول بوده است. یک محاسبهگر آنلاین به من میگوید که ۳۰۰ دلار سال ۲۰۱۷ که سوییچ در آن عرضه شد، امروز اندازهی ۴۰۰ دلار میارزد.
یعنی نینتندو سوییچ ۲ با آن میزان پیشرفت سختافزاری و تعداد قابل توجهی قابلیت بیشتر و صفحهی بزرگتر و حسابی خفنتر، کم و بیش با قیمتی مشابه کنسول قبلی عرضه میشود.

نینتندو سوییچ ۲ حدودا هماندازهی یک ایکسباکس سری اس قدرت دارد (و حتی قابلیتهای سختافزاری مدرنتر مثل DLSS)، به اضافهی اینکه یک صفحهی نمایش ۸ اینچی ۱۲۰ هرتزی و چند ده مدل سنسور و دستههای عجیب و غریب و داک و استند و باتری هم همراهش عرضه میشود. قیمت ۴۵۰ دلاری واقعا برای این کنسول منطقی است.
بد نیست این موضوع را یادآوری کنم که نسل نهم کنسولهای بازی، اولین نسل کنسولی تاریخ است که قیمت کنسولها در آن بهجای اینکه کمتر شود، بالا رفت. سونی و مایکروسافت هر دو کنسولهای خود را با قیمتی ۵۰۰ دلاری وارد بازار کردند، اما پس از گران شدن قیمت پایهی قطعات، مجبور شدند هر دو ۵۰ دلار روی قیمت کنسول بگذارند.
دههها عادت کرده بودیم پس از چند سال قیمت کنسولها پایین بیاید، اما این نسل برعکس این رویه را شاهد بودیم. پلیاستیشن 5 دیروز برای دومین بار طی این نسل دوباره قیمتش بالا رفت. نینتندو سوییچ ۲ با این سختافزار خوبی که ارایه میدهد، باز هم به میزان قابل توجهی از کنسولهای نسل نهمی ارزانتر است.
حالا اگر موضوع کنسول را حل شده بدانیم، بحث بعدی قیمت بازیهاست. همه پیشبینی میکردند این شرکت تیک-تو، مالک راکاستار گیمز و جیتیای خواهد بود که قیمت بازیها را گرانتر خواهد کرد، اما این کار را نینتندو با ماریو کارت خود انجام داد.
از بین بازیهای معرفی شده برای نینتندو سوییچ ۲ هر کدام قیمتگذاری متفاوتی دارد که بین آنها ماریو کارت جدید با قیمت ۸۰ دلاری خود، حسابی سر و صدا راه انداخته است.
با اینکه شخصا معتقدم هشتاد دلار برای ماریو کارت زیاد است، اما میخواهم نگاهی به تاریخ قیمت بازیهای ویدویی بیاندازم. بازیها از دههی نود میلادی قیمتی ۶۰ دلاری داشتهاند. در نظر داشته باشید که بیشتر بازیهای دههی نودی تجربههای دو ساعتهی آرکیدی بودند و نه یک نقشآفرینی دویست ساعته که ساختش هفت-هشت سال طول کشیده و تیمی چند هزار نفره روی آن کار کردهاند.
بازیها با تیمهایی ماکزیمم چند ده نفری و در بازههای زمانی یکی دو ساله ساخته میشدند و به قیمت ۶۰ دلار بهفروش میرسیدند. آن رقم ۶۰ دلار دههی نود را اگر با تورم حساب کنیم، در سال ۲۰۲۵ چیزی بیشتر از ۱۴۰ دلار میشود.

تبلیغ فروشگاه Toys R Us امریکا در سال ۱۹۹۶. آن ۷۵ دلار با نرخ تورم امروز ۱۵۲ دلار ارزش دارد و خانوادهها با درآمدهای بسیار کمترشان قدرت خریدش را برای فرزندان خود داشتند.
/*/خب، ۶۰ دلار در دههی نود میلادی و اوایل قرن بیست و یک، ارزش بسیار بیشتری از ۶۰ دلار امروز داشت و بازیهای ویدیویی هم مخاطب کم سن و سال زیادی داشتند؛ اساسا منظورم این است که خانوادهها در دههی نود میلادی آن ۶۰ دلار پرارزش را برای فرزند خود بازی میخریدند که هیچ، خود بچهها هم میتوانستند پولی کنار بگذارند و آن بازی گرانقیمت را بخرند.
بیست سی سال بعد، با نرخ تورمی حتی بیش از صد درصد طی این چند دهه، بازیها هنوز هم عمدتا ۶۰ دلار هستند و در این میان، تازه از نسل نهم کنسولهاست که برخی از بازیها قیمتشان به ۷۰ دلار رسیده؛ آن هم در حالی که ساخت بازیها هزینهای چند ده برابر پیدا کرده است.