/*//*//*/
. .
بازنشر از : digimag
بازنشر از : digimag
1403\03\07 22:12:12
حدود دو هفته قبل گوگل از گوشی میانرده پیکسل ۸a رونمایی کرد
حدود دو هفته قبل گوگل از گوشی میانرده پیکسل ۸a رونمایی کرد.
این گوشی از جهات مختلف شباهت زیادی به مدل پرچمدار پیکسل ۸ دارد و به همین خاطر برخی کاربران بین خرید یکی از این دو مدل مردد هستند. در این مطلب هر دو گوشی را با هم مقایسه میکنیم تا ببینیم با توجه با اختلاف قیمتی که دارند، خرید کدام مدل منطقیتر است.
مدل پایه پیکسل ۸a با قیمت ۴۹۹ دلار راهی بازار شده که نسبت به رقبای همردهی خود، قیمت نسبتا مناسبی دارد. در طرف مقابل، برای خرید پیکسل ۸ باید حداقل ۶۹۹ دلار بپردازید.
بنابراین همانطور که میبینید، بین این دو مدل ۲۰۰ دلار تفاوت قیمتی وجود دارد. البته در بسیاری از کشورها پیکسل ۸ با قیمت ۵۰۰ دلار هم پیدا میشود که چنین مزیتی طبیعتا برای کاربران ایرانی وجود ندارد.
گوشیهای Pixel گوگل از طراحی خاصی پیروی کردهاند و پیکسل ۸a نیز از این قاعده مستثنی نیست. در نگاه اول تقریباً مشابه پیکسل ۸ به نظر میرسد، اما چند تفاوت ظریف این دو گوشی را از هم متمایز میکند.
برای مثال، پیکسل ۸a به جای شیشه، از پنل پشتی پلاستیکی بهره میبرد، لبههای آن منحنیتر است و نوار دوربین آن برجستگی کمتری دارد. همین تفاوتها باعث میشود زمانی که این دو گوشی را در دست بگیرید، با حس و حال متفاوتی روبرو شوید. البته اگر از کاور استفاده میکنید، این تفاوتها چندان احساس نخواهد شد.
اما در کل، پیکسل ۸ به لطف بهرهگیری از پنل پشتی شیشهای، بدنه جذابتری دارد. در ضمن باید به باریک بودن حاشیههای اطراف نمایشگر این گوشی و در ضمن وزن کمتر نسبت به پیکسل ۸a هم اشاره کنیم.
پیکسل ۸ دارای گواهی IP68 است ولی پیکسل ۸a از گواهی IP67 بهره میبرد و بنابراین در زمینهی مقاومت در برابر نفوذ آب هم حرف کمتری برای گفتن دارد.
علیرغم اندازه کوچکتر، پیکسل ۸ دارای نمایشگر کمی بزرگتر ۶.۲ اینچی نسبت به نمایشگر ۶.۱ اینچی پیکسل ۸a است. دلیل این تفاوت، اندازه حاشیههای صفحه است. پیکسل ۸a نسبت به پیکسل ۸ حاشیههای بزرگتری دارد، به خصوص حاشیهی پایین آن ضخیمتر است.
فراتر از اندازه صفحه نمایش، پیکسل ۸ از HDR10+ پشتیبانی میکند که برای محتوای سازگار، تجربهی بصری زندهتر و واقعیتری را ارائه میدهد. با ۸a8a شما HDR10 معمولی را دریافت میکنید که همچنان تجربهی نمایش باکیفیتی را ارائه میدهد. هر دو گوشی از پنلهای OLED با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز، رزولوشن فول اچدی پلاس و حداکثر روشنایی ۲۰۰۰ نیت استفاده میکنند؛ بنابراین تجربهی کلی استفاده از نمایشگر کاملاً مشابه است.
پیکسل ۸ و پیکسل ۸a هر دو از اندروید ۱۴ به همراه تمامی ویژگیهای نرمافزاری و هوش مصنوعی خاص پیکسل بهره میبرند.
بنابراین، در حال حاضر میتوانید انتظار تجربه نرمافزاری تقریباً یکسانی را داشته باشید. با این حال، همانطور که در گوشیهای پیکسل گذشته شاهد بودهایم، این موضوع ممکن است همیشه پایدار نماند. این احتمال وجود دارد که برخی از پیشرفتهای هوش مصنوعی در آینده تنها به پیکسل ۸ راه پیدا کنند و پیکسل ۸a از آنها بیبهره بماند.
از طرف دیگر، بعید است که پیکسل ۸ همهی ویژگیهای جدید پیکسل ۹ یا پیکسل ۱۰ را دریافت کند. پس نگرانی در مورد اینکه کدام گوشی در آینده چه بهروزرسانیهایی را دریافت میکند یا نمیکند، بیمورد است.
از نظر بهروزرسانیهای نرمافزاری، انتظار میرود تمامی گوشیهای سری پیکسل ۸ تا هفت سال بهروزرسانیهای امنیتی و اندروید را دریافت کنند. با توجه به اینکه پیکسل ۸a شش ماه پس از پیکسل ۸ عرضه شده است، بهروزرسانیهای امنیتی آن برای مدت زمان بیشتری نسبت به پیکسل ۸ دریافت خواهد شد.
با این حال، بعید است که یک نسخه اضافی اندروید دریافت کند.
هر دو پیکسل ۸a و پیکسل ۸ از پردازنده قدرتمند Tensor G3 بهره میبرند، به این معنی که عملکرد تقریباً یکسانی ارائه میدهند. این یعنی برای اجرای کارهای سنگین با عملکرد روان روبرو میشوید. با این حال، هر دو گوشی ممکن است دچار گرم شدن بیش از حد پردازنده شوند، که خوشبختانه تأثیر زیادی روی عملکرد ندارد.
از نظر شارژدهی نیز هر دو گوشی عملکرد مشابهی دارند و با یک بار شارژ میتوانند کل روز را با مصرف متوسط تا زیاد دوام بیاورند.
اما پیکسل ۸ از شارژ سریع سیمی ۲۷ وات پشتیبانی میکند و برای پیکسل ۸a باید به سرعت شارژ ۱۸ وات بسنده کنید. سرعت شارژ بیسیم پیکسل ۸ با استند اختصاصی گوگل به ۱۸ وات میرسد و با شارژرهای بیسیم معمولی باید به سرعت ۱۲ وات بسنده کنید. از سوی دیگر پیکسل ۸a از سرعت شارژ بیسیم ۷.۵ وات پشتیبانی میکند.
پیکسل ۸ از جدیدترین نسخه وایفای یعنی وایفای ۷ پشتیبانی میکند.
در حالی که اکثر کاربران در حال حاضر نمیتوانند به طور کامل از آن بهره ببرند، اما داشتن این قابلیت به ویژه اگر قصد نگهداری از گوشی برای پنج سال یا بیشتر را دارید، مفید است زیرا تا آن زمان وایفای ۷ رواج بیشتری پیدا خواهد کرد. از طرف دیگر، پیکسل ۸a از وایفای ۶E پشتیبانی میکند که در حال حاضر کاملاً کافی به نظر میرسد. GPS استفاده شده در پیکسل ۸ از نوع دو فرکانسه است که موقعیتیابی دقیقتر و بهتری انجام میدهد.
اما پیکسل ۸a از GPS تک فرکانسه بهره میبرد.
همانطور که احتمالا میدانید، یکی از مهمترین نقاط قوت گوشیهای پیکسل، دوربین آنهاست. این گوشیها در زمینهی عکاسی نسبت به رقبا حرف زیادی برای گفتن دارند. در نگاه اول، پیکسل ۸a و پیکسل ۸ سیستمهای دوربین ظاهرا متفاوت اما مشابهی دارند.
پیکسل ۸a که از نظر قیمت پایینتر است، دارای یک دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.9، یک دوربین فوق عریض ۱۳ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و یک دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 است. از طرف دیگر، پیکسل ۸ دارای یک دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.7، یک دوربین فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و یک دوربین سلفی ۱۰.۵ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 است.
هر دو گوشی در عکاسی حرفهای هستند. میتوانید انتظار داشته باشید که در نور خوب عکسهای خارقالعادهای بگیرید و عکاسی در نور کم نیز در هر دو مدل عالی است.
با این حال، از آنجایی که پیکسل ۸ دارای حسگر اصلی بزرگتری است، میتواند نور بیشتری را جمعآوری کند و در سختترین شرایط نسبت به پیکسل ۸a عملکرد بهتری خواهد داشت و در دو لنز دیگر نیز عملکرد کمی بهتر دارد. میتوانید انتظار داشته باشید با هر دو گوشی عکسهای عالی بگیرید، اما بدون شک پیکسل ۸ در این زمینه برتری دارد.
پیکسل ۸ و پیکسل ۸a هر دو گوشیهای هوشمند توانمندی هستند که ویژگیهای مشترکی مانند تراشه تنسور G3، تجربهی نرمافزاری مشابه و ۸ گیگابایت رم دارند. با این حال، پیکسل ۸ برتریهایی دارد که قیمت بالاتر آن را توجیه میکند.
برای مثال، این گوشی از سرعت شارژ سریعتر، گوریلا گلس ویکتوس، بدنه کمی بهتر و دوربینهای توانمندتری برخوردار است. بنابراین، اگر بودجهی کافی دارید، پیکسل ۸ انتخاب مناسبی است.
با این حال، اگر در حال حاضر به دنبال خرید گوشی هستید و بودجهی کافی برای خرید پیکسل ۸ با قیمت اصلی را ندارید، پیکسل ۸a جایگزین خیلی خوبی است. این گوشی همان تجربه کاربری پیکسل ۸ را ارائه میدهد ولی بدنهی پلاستیکی و سرعت شارژ بیسیم کمتری دارد.
اما در کل نسبت به مدل پرچمدار، با نقطه ضعف بزرگی روبرو نیست و یک میانردهی فوقالعاده محسوب میشود.
منبع: Android Police