1401\06\13 01:23:15
یک شراره خورشیدی خطرناک احتمالا در روزهای آینده به سمت زمین پرتاب میشود
لکه خورشیدی بزرگی که به سمت زمین قرار گرفته، اگه شراره پرتاب کند میتواند طوفان سهمگینی را به طرف کره ما بفرستد.
لکه خورشیدی بزرگی که میتواند شراره بزرگی را به طرف ما روانه کند، به سمت زمین قرار گرفته است.
این لکه در روزهای اخیر به شکل عجیبی آرام بوده و این نگرانی را به وجود آورده که مبادا روزهای اخیر آرامش قبل از طوفان بوده باشد.
لکه جدید خورشید با نام AR3089 فعلا آرام است، اما شاید همیشه به این شکل باقی نماند. «تونی فیلیپس»، اخترشناس سابق ناسا میگوید این لکه میدان مغناطیسی کلاس دلتا را به وجود آورده که در برگیرنده انرژی لازم برای شرارههای خورشیدی کلاس ایکس است.
این کلاس قویترین نوع از شرارهها محسوب میشود، اما خود این کلاس انواع مختلفی از شرارهها را در بر میگیرد که در شدیدترین حالت میتوانند به اندازه یک میلیارد بمب اتمی هیدروژنی انرژی تولید کنند. خوشبختانه ما به خاطر مغناطیسسپهر زمین از گزند این طوفانها در امان هستیم.
احتمال وقوع شراره خورشیدی کلاس ایکس پایین است
ولی شرارههای کلاس ایکس میتوانند منجر به طوفانهایی شوند که قابلیت آسیب زدن به ماهوارهها، سیستمهای ارتباطی و حتی شبکههای برق را دارند.
البته مرکز پیشبینی آب و هوای فضایی اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) میگوید احتمال وقوع یک شراره خورشیدی کلاس ایکس در سه روز آینده فقط پنج درصد است. اما با توجه به لکهای که به سمت زمین قرار گرفته، احتمال بروز یک شراره قدرتمند کم نیست.
حتی اگر خروج جرم از خورشید به این زودیها اتفاق نیفتاد، زمین همچنان بهطور کامل در امان نخواهد بود. خورشید در حال نزدیک شدن به نقطه اوج چرخه 11 ساله خودش است، پس انتظار میرود که تک ستاره منظومه شمسی تا چند سال آینده همچنان فعال باقی بماند.
هر کلاس از شرارههای خورشیدی در مقیاس لگاریتمی از 1 تا 9 تقسیم شدهاند ولی کلاس ایکس از 9 هم فراتر میرود.
این کلاس بسیار نادر است اما وقتی اتفاق میافتد شدت زیادی دارد. قویترین شراره خورشیدی در سال 2003 به وجود آمد و در کلاس X40 معرفی میشود. با این حال، تجهیزات آن زمان شدت این شراره را X16 اعلام کردند.
اگر دوست داشتید میتوانید این مطلب را با دوستان خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
.
بازنشر از : دیجیاتو