1402\10\19 11:34:07
سعید مستشار در کتاب الفبای بورس، با زبانی ساده و روان، مفاهیم پیچیده و تخصصی بورس را بیان میکند و شما را با مفاهیم جدید و کاربردی این حوزه آشنا میسازد. این کتاب که حاصل سالها تجربه و فعالیت این نویسنده در بازار بورس...
نویسنده: سعید مستشارناشر: انتشارات بورس
سعید مستشار در کتاب الفبای بورس، با زبانی ساده و روان، مفاهیم پیچیده و تخصصی بورس را بیان میکند و شما را با مفاهیم جدید و کاربردی این حوزه آشنا میسازد.
این کتاب که حاصل سالها تجربه و فعالیت این نویسنده در بازار بورس ایران است، از چهل گفتار تشکیل شده که مهارتهای مورد نیاز را به شما آموزش میدهند.
کتاب الفبای بورس، با بررسی تاریخچهی بورس و بررسی معنای واژهی بورس آغاز میشود. این کتاب نشان میدهد واژهی بورس اولین بار در قرن پانزدهم میلادی و در بلژیک مورد استفاده قرار گرفت. در آن زمان، بازرگانان و کسبهی شهرِ بروژ، در مقابل خانهی اشرافزادهای به نام «واندر بورس» جمع میشدند و به خرید و فروش میپرداختند.
از همینجا بود که کلمهی بورس بهمعنای مکانی که مردم در آن خرید و فروش میکنند مورد استفاده قرار گرفت.
سعید مستشار در ادامهی کتاب الفبای بورس، به تاریخ بورس در ایران میپردازد و نقطهی شروع فعالیتهای بورسی در ایران را در سال 1315 و مطالعات گستردهی فردی بلژیکی به نام «ران لوترفِلد» میداند که اساسنامهی داخلی بورس را تهیه و به مسئولان ایرانی ارائه کرد. با اینکه بهعلت شرایط ناشی از جنگ جهانی دوم، موضوع بررسی و تأسیس بورس در ایران برای بیش از 25 سال به تأخیر افتاد، سرانجام در سال 1341 بورس سهام در ایران تأسیس شد.
همانطور که کتاب الفبای بورس نشان میدهد، یکی از مهمترین اتفاقات و تحولاتی که در تاریخ بورس ایران رخ داد، تصویب قانون جدیدی در رابطه با بازار اوراق بهادار در سال 1384 بود که برخی نارساییها و نواقص موجود در قوانین قبل از خود را اصلاح کرد. این قانون باعث شد بخش نظارتی بورس از بخشهای عملیاتی آن جدا شود و بازار بورس شفافیتِ بیشتری پیدا کند.
کتاب الفبای بورس، سپس به معرفی بورسهای مختلفی میپردازد که در ایران فعالیت میکنند.
این چهار بورس، از این قرار هستند: بورس اوراق بهادار تهران، که سهام شرکتها و سایر اوراق بهادار در آن خرید و فروش میشوند؛ فرابورس ایران، که سهام شرکتهایی که موفق به پذیرش در بورس اوراق بهادار تهران نیستند، در آن مورد دادوستد قرار میگیرند؛ بورس کالای ایران، که محصولات پتروشیمی، فلزات، محصولات کشاورزی و دیگر کالاها در آن خرید و فروش میشوند؛ و در نهایت، بورس انرژی که محل دادوستد حاملین انرژی، مانند برق، نفت و زغالسنگ است. این کتاب، عموماً به معرفی بورس اوراق بهادار تهران میپردازد و اطلاعات مفید و مورد نیاز علاقهمندان به فعالیت در این حوزه را در اختیارشان قرار میدهد.
سعید مستشار که سالها در بازار بورس ایران فعالیت کرده، پس از بررسی مزایای بورس برای افراد و شرکتهای سرمایهگذار و سرمایهپذیر، مفاهیمی چون ریسک، بازده و انواع اوراق مشارکت را معرفی میکند و اصول مورد نیاز برای ورود به بازار بورس را به شما آموزش میدهد. این نویسنده در کتاب الفبای بورس، حتی عوامل مؤثر بر قیمت سهام را نیز مورد بررسی قرار داده و انواع تحلیلهایی که میتوان بر روی قیمت سهام انجام داد را با زبانی بسیار ساده معرفی میکند.
نسخهی پیشِ روی شما، دومین ویرایشِ کتاب الفبای بورس است که توسط خودِ نویسنده بهروز شده و انتشارات بورس آن را منتشر کرده است.
اگر به دنبال ورود به بورس اوراق بهادار تهران هستید کتاب الفبای بورس به شما پیشنهاد میشود.
تاکنون با اطلاعاتی که بهدست آوردهاید، متوجه این موضوع شدهاید که شرط اساسی برای سرمایهگذاری موفق در بورس، این است که اولاً قبل از تصمیمگیری برای خرید و فروش سهام شرکتها، همه اطلاعات و عوامل مؤثر بر قیمت سهام آن شرکت را به دقت مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داده و براساس این اطلاعات، نسبت به خرید یا فروش سهام شرکت موردنظر تصمیمگیری کنید و ثانیاً، پس از خرید سهام نیز بهصورت مستمر، این عوامل را ارزیابی کرده و در صورت بروز تغییر در هر یک از عوامل مؤثر بر ارزش سهم در حال و آینده، تصمیم مناسب اتخاذ نموده و سبد سهام خود را براساس شرایط جدید، بهروز کنید، چهبسا سهمی که تا ماه گذشته، سهم ارزشمندی محسوب میشد، بهعلت بروز برخی ریسکهای جدید، دیگر سهم ارزندهای نبوده و لازم باشد هرچه سریعتر آن سهم را به فروش رسانید.
بنابراین، یک سرمایهگذار هوشمند باید همواره مراقب سبد سهام خود باشد و در عین حال که نگاه بلندمدتی دارد، اما این نگاه بلندمدت موجب آن نشود که از وضعیت سهام خود غافل شده و آن را به فراموشی بسپارد.
..