1402\10\19 11:34:50
جان مورفی یکی از برجستهترین چهرهها در تحلیل تکنیکال است. او در سال 1985 کتاب تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه را نوشت که در همان زمان به یکی از کتابهای پرفروش حوزهی بازارهای مالی تبدیل شد. او کتاب خود را از همان زمان...
نویسنده: جان مورفیمترجم: علیرضا کشاورز باحقیقتناشر: انتشارات نبض دانش
جان مورفی یکی از برجستهترین چهرهها در تحلیل تکنیکال است.
او در سال 1985 کتاب تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه را نوشت که در همان زمان به یکی از کتابهای پرفروش حوزهی بازارهای مالی تبدیل شد. او کتاب خود را از همان زمان در چاپهای مختلف بهروز کرد تا خوانندگان خود را با مفاهیم جدیدی آشنا کند. شما با مطالعهی چنین کتابی دیدی جامع و کامل نسبت به حوزهی تحلیل تکنیکال به دست میآورید.
به نظر شما، آیا سرمایهگذاری در بورس ریسک بالایی دارد؟ آیا یک بار این کار را انجام و سرمایهی خود را از دست دادهاید؟ آیا بعضی از افراد به شما گفتهاند که برای ورود به بورس و بازار سرمایه نیاز دارید که اصول اولیهی کار را یاد بگیرید؟ در واقع آشنا شدن با چموخم بازارهای مالی، شما را در برابر هر مشکلی مصون میکند.
اگر میخواهید یکی از مهمترین موضوعات را برای تبدیل شدن به یک تحلیلگر بورس فرابگیرید، لازم است با یکی از کتابهای مهم این حوزه آشنا شوید. کتاب تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه (Technical Analysis of the Financial Markets) شاید همان چیزی باشد که به دنبالش هستید.
اگر قصد دارید در بورس فعالیت کنید و خودتان کار خرید و فروش سهام را انجام دهید، لازم است پیش از انتخاب کردن یک شرکت، وضعیت آن را تحلیل و بررسی کنید. مهارت تجزیه و تحلیل مهمترین مهارتی است که هر سرمایهگذار موفقی باید بر آن مسلط باشد.
بسیاری از تحلیلگران بازارهای سرمایه اذعان کردهاند که کتاب تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه یکی از اولین کتابهایی است که هر فرد علاقهمند به این حوزه باید بخواند.
اما تحلیل تکنیکال چیست؟ همهی ما این جملهی معروف را شنیدهایم که تاریخ تکرار میشود. این موضوع در بازارهای مالی نیز صدق میکند. «گذشته، چراغ آینده است.» این جمله را تحلیلگران فنی یا تکنیکال بسیار تکرار میکنند.
در واقع روند نوسانات قیمت سهام در گذشته، قیمت آن را در آینده نیز مشخص میکند. بر اساس نظر جان مورفی (John Murphy) در کتاب حاضر، تحلیل تکنیکال پیشبینی قیمت سهم در آینده بر اساس اتفاقات گذشته است. اما سرمایهگذاران باید از چه ابزارهایی برای تحلیل تکنیکال استفاده کنند؟ آنها از نمودارها و روابط ریاضی بهره میبرند و با توجه به نوسانات گذشتهی قیمت سهام، قیمت آن را در آینده پیشبینی میکنند.
اگر قیمت سهم در آینده نسبت به قیمت کنونیاش بیشتر بود، آن سهام را میخرند و اگر کمتر بود، سهام را میفروشند.
شاید در نگاه اول همه چیز ساده به نظر برسد؛ اما اصطلاحات و نمودارهای دخیل در این روند که در کتاب تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه آمده است، این مفهوم را کمی پیچیده میکند. برای همین جان مورفی سعی کرده است تمام آن چه را که باید بدانید، در 18 فصل توضیح دهد. بدیهی است که نمودارها و تصاویر نقش مهمی در این کتاب دارند.
یکی از نقاط قوت کتاب فصل پایانی آن است که در آن خلاصهی مفاهیم مهم در تحلیل تکنیکال شرح داده شدهاند.
انتشارات نبض دانش کتاب تحلیل تکنیکال در بازارهای سرمایه را با ترجمهی علیرضا کشاورز باحقیقت چاپ کرده است.
اگر کسی بخواهد فقط یک کتاب در مورد تحلیل تکنیکال بخواند، باید کتاب جان مورفی را انتخاب کند. (روزنامهی شرکت Knight Ridder)
یکی از راههای شروع تحلیل تکنیکال، خواندن یک کتاب خوب در این زمینه است. یکی از کتابهای موردعلاقهی من کتاب تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه است که جان مورفی آن را بسیار جامع نوشته و هر کسی میتواند آن را بخواند.
(رالف آکامپورا، مدیر عامل شرکت Prudential Securities)
کتاب تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه از همان زمانی که منتشر شد، به کتاب مقدس تحلیلگران تکنیکال تبدیل شد. این کتاب مرجعی عالی برای یادگیری نمودارهای سنتی و عوامل مؤثر بازار سرمایه است. (آلن نورثکات، نویسندهی کتاب معاملهی کوتاهمدت)
فعالان در زمینههای سرمایهگذاری، بازارهای مالی و...
با مطالعهی کتاب تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه، با مبانی و اصول تحلیل تکنیکال و بررسی نمودارها بهطور جامع آشنا میشوند.
جان جی. مورفی بعد از فارغالتحصیلی از رشتهی هنر آزاد، در جستجوی موقعیتی در وال استریت بود. او بعد از کار در شرکتهای متعدد در جایگاههای مختلف مرتبط با بورس و اقتصاد، مدرس دورههایی در مؤسسهی مالی نیویورک شد.
جان مورفی، یکی از مهمترین تحلیلگران تکنیکال در سراسر جهان، نزدیک به سه دهه است که در این عرصه فعالیت میکند. او به مدت هفت سال تحلیلگر تکنیکال شبکهی تلویزیونی CNBC بود. جان مورفی علاوه بر کتاب تحلیل تکنیکال در بازار سرمایه، سه کتاب دیگر نیز به نامهای «تحلیل تکنیکال بازارهای آتی»، «تحلیل تکنیکال بین بازاری» و «سرمایهگذاری بصری» نوشته است.
بخش عمدهای از تحلیل تکنیکال و بررسی عملکرد بازار مربوط به مطالعه روانشناسی انسان میباشد.
به عنوان مثال، الگوهای نموداری که در طی صد سال گذشته شناسایی و طبقهبندی شدهاند، منعکسکننده برخی از تصاویری میباشند که بر روی نمودارهای قیمت ظاهر میشوند. این تصاویر میزان صعودی یا نزولی بودن بازار را نشان میدهند.
ازآنجاکه این الگوها در گذشته بهخوبی عمل کرده و جواب دادهاند، فرض بر این است که در آینده نیز بهخوبی عمل خواهند کرد. آنها مبتنی بر مطالعه روانشناسی انسانی هستند که تمایل به تغییر و تحول ندارند.
روش دیگر برای گفتن فرضیهی اخیر -که تاریخ خود را تکرار میکند- این است که کلید درک آینده در مطالعهی گذشته نهفته است، یا اینکه آینده تنها تکرار گذشته میباشد.
اصول تحلیل نمودارها هم برای سهام و هم برای معاملات آتی کاربرد دارد. در واقع، تجزیهوتحلیل تکنیکی ابتدا در بورس سهام اعمال شد و سپس با بازار آتی نیز تطبیق پیدا کرد. بورسهای بینالمللی نیز مطابق با اصول تکنیکال مورد بررسی و تحلیل قرار میگیرند.
معاملات مالی آتی، از جمله بازارهای نرخ بهره و ارزهای خارجی، طی یک دههی گذشته بسیار محبوب شدهاند و ثابت شده است که موضوعات عالی برای تحلیل نموداری میباشند. اصول تکنیکال نقش مهمی در تجارت معامله ایفا میکند.
. .