1402\10\19 11:20:54
کتاب خرد ابرغوکها به قلم ویلیام اچ. مک ریون، الگوهای رهبری مؤثر را از زبان یک دریاسالار بازنشستهی ارتش آمریکا بیان میکند. این دریاسالار سابق با نگاه به سرسختترین افسرانِ نیروی دریایی در طول جنگ جهانی دوم، ویژگیهای...
نویسنده: ویلیام اچ.
مک ریونمترجم: صدرا صمدی دزفولیناشر: نشر مون
کتاب خرد ابرغوکها به قلم ویلیام اچ. مک ریون، الگوهای رهبری مؤثر را از زبان یک دریاسالار بازنشستهی ارتش آمریکا بیان میکند. این دریاسالار سابق با نگاه به سرسختترین افسرانِ نیروی دریایی در طول جنگ جهانی دوم، ویژگیهای یک رهبر قدرتمند را برمیشمرد.
گفتنیست که اثر حاضر یکی از عناوین پرفروش نشریهی نیویورک تایمز به حساب میآید.
نیروی دریایی ارتش آمریکا در طول جنگ جهانی دوم، یک تیم تخریب برای زیرِ آب داشت که اعضای این تیم، «مردان قورباغهای» لقب داشتند. فرماندهی وقت نیروی دریایی، لقب «ابرغوک» را برای حرفهایهای این تیم در نظر گرفت. امروزه در نیروی دریایی ارتش آمریکا، افراد با طولانیترین دورهی خدمات متمادی و دارای بالاترین نشان افتخار، ابرغوک خطاب میشوند.
ویلیام اچ. مک ریون (William H. McRaven) که خود دریاسالار بازنشتهی نیروی دریایی است و فرماندهی عملیات خطیری را بر عهده داشته، در کتاب خرد ابرغوکها (The Wisdom of the Bullfrog) الگوهایِ رهبری را با الهام از ساختار ذهنی ابرغوکها به نمایش میگذارد.
ابرغوکها ویژگیهای یک رهبر سرسخت را اعم از خرد، بینش و تعهد به نظم، دارا هستند و گزینهای مناسب جهت مورد الگو قرار گرفتن در تصمیمات استراتژیک و حوزهی کسبوکار به شمار میآیند.
کتاب خرد ابرغوکها در موقعیتهای سخت و طوفانی به کمک مدیران میآید تا سکان را در دست گیرند. ویلیام اچ. مک ریون میگوید همهچیز در رهبری ساده است، فقط مشکل اینجاست که سادهترین چیزها دشوارند.
ساده است که بگوییم: «مردان و زنان باصداقتی باشید»، «از خط مقدم رهبری کنید» یا «مواظب نیروهایتان باشید». اما انجام این کارها دشوار است. چون ما انسانیم، با تمام ضعفها و تواناییهایمان.
اما رهبری به همان اندازه که دشوار است، میتواند پیچیده نباشد.
ویلیام اچ. مک ریون رهبری را در سادهترین شکلش «انجام وظیفه با افراد و منابع موجود و درعینحال با حفظ یکپارچگی نهادی» میداند. یک رهبر خوب هم میداند چگونه الهامبخش مردان و زنانی باشد که برایشان کار میکند و هم میداند چطور افراد و منابع لازم برای انجام کار را مدیریت کند.
اما مدیر علاوه بر انجام کار، باید در حفظ یک سازمان و ارتقای اعتبار آن نیز موفق عمل کند. نویسنده در کتاب خرد ابرغوکها هجده گفتار را که در زندگی حرفهای یاریرسانش بودهاند، گردآوری کرده؛ این هجده مورد شامل شعارها، تمثیلها، مرامنامهها و داستانهایی هستند که در چالشهای یک رهبر الهامبخش واقع میشوند. هجده فصلِ کتاب بیانگر ترکیبی از ویژگیهای شخصی و اقدامات حرفهای هستند.
داشتن شخصیتی قوی تنها مؤلفه برای تبدیل شدن به رهبری خوب به حساب نمیآید؛ یک رهبر برای اینکه عملکرد مناسبی داشته باشد، باید ویژگیهای بهخصوصی را در خود پرورش دهد. یکی از این ویژگیها «شرافت» است؛ شرافت واقعی به معنی انجام کار درست به دلایل درست است. دومین ویژگی «اعتماد» است؛ یک رهبر عالی، باید مورد اعتماد کارمندان خود باشد.
ویلیام اچ. مک ریون با بیان خاطرات خود و مثالهای متعدد، مباحث کتاب خرد ابرغوکها را لذتبخش و خواندنی میسازد. مخاطب با خواندن نکاتِ او در این کتاب راهنما، مهارتهای رهبری خود را قوت میبخشد.
این کتاب با ترجمهی صدرا صمدی دزفولی از سوی انتشارات مون چاپ و منتشر شده است.
(جوکو ویلینک)
(استنلی مک کریستال)
(جرج برنارد شاو)
این کتاب به رهبران و مدیرانی که در پی افزایش تواناییهای خود و عملکرد مؤثرتر هستند، پیشنهاد میشود.
در سال 2001 مشخص شد شرکت برق اِنرون واقع در هیوستون، در قالبی سازمانیافته و عمدی از مشتریانش کلاهبرداری میکند.
رهبران شرکت به زندان افتادند، انرون منحل شد و یکی از برترین شرکتهای حسابداری دنیا هم بهشدت بیاعتبار شد. بتانی مکلین و پیتر الکیند در کتاب خود به نام باهوشترین آدمهای جمع: ظهور شگفتانگیز و سقوط مفتضحانهی انرون اشاره میکنند که تعدادی از کارمندان ارشد سازمان میدانستند مشکلی هست، اما شرکت میلیونها دلار درآمد کسب میکرد، بنابراین آنها چشمشان را به روی مشکلات بستند. این مدیران از چند جهت اقدامات خود را توجیه کردند و هرگز با فساد آشکار مقابله نکردند.
در پایان این کتاب، نویسندگان خاطرنشان میکنند که «توجیهات مبتنیبر سند و مدرکِ [مدیران متهم] به طرز فکری که در وهلهی اول به فاجعهی انرون انجامید شباهت عجیبی داشت. استدلالها محدود و مبتنی بر قواعد خشک بود، و با موشکافی بیشازحد به تبصرههای قانونی استناد میشد.» بهعبارتی، رهبران در تلاش بودند راهی برای توجیه رفتار بدشان پیدا کنند، چون پول زیادی از این راه به دست میآوردند.
همین نکته را میتوان دربارهی تعدادی از دانشگاهها هم گفت که قوانین ثبتنام ورزشکاران را راحتتر کردند، چشمان خود را روی سوءرفتارهای جنسی بستند، یا به خیرین دانشگاهی امتیازات ویژهای دادند. این دانشگاهها خود را متقاعد کردند که کسب قهرمانی ملی، جایزهی نوبل یا اعانهی بزرگ دانشگاهی، منابع مالی بیشتری را برای دانشآموزان به ارمغان میآورد و بنابراین اقداماتشان توجیه میشود.
..