1402\10\19 11:34:38
یکی از مهمترین برنامههای کشورها جذب سرمایهگذاران و افراد و نهادهای مالی خارجی است. کتاب سرمایه گذاری خارجی در ایران، اثر محمدرضا رضوی، علی سلیم و مسعود افشاری مفرد به ارائهی راهبردها و طرحهایی میپردازد که به...
نویسنده: محمدرضا رضوی، علی سلیم، مسعود افشاری مفردناشر: انتشارات شرکت چاپ و نشر بازرگانی
یکی از مهمترین برنامههای کشورها جذب سرمایهگذاران و افراد و نهادهای مالی خارجی است.
کتاب سرمایه گذاری خارجی در ایران، اثر محمدرضا رضوی، علی سلیم و مسعود افشاری مفرد به ارائهی راهبردها و طرحهایی میپردازد که به کمک آنها میتوان در این زمینه رونق ایجاد کرد و محیطی مطمئن برای سرمایهگذاران محیا کرد.
بسیاری از کشورها برای ایجاد تغییر و تحول در اقتصاد خود به جذب سرمایهگذاران خارجی روی میآورند. محمدرضا رضوی، علی سلیم و مسعود افشاری مفرد در کتاب سرمایه گذاری خارجی در ایران به بیان بسترها و پیشنیازهای این نوع سرمایهگذاری میپردازند.
نویسندگان در کتاب سرمایه گذاری خارجی در ایران و در تعریف سرمایهگذاری خارجی اینگونه بیان میکنند که هر نوع تخصیص سرمایه توسط شرکتهای خصوصی یا افراد حقیقی از کشورهای خارجی را سرمایه گذاری خارجی مینامند. بیشتر این نهادها یا افراد شرکتهای خصوصی چندملیتی هستند که از آنها بهعنوان جریان اصلی سرمایهگذاری خارجی یاد میشود و سرمایه گذاری توسط آنها به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام میشود.
نویسندگان در کتاب سرمایه گذاری خارجی در ایران، شیوههایی را که یک سرمایه گذاری خارجی میتواند به آن وارد شود را توضیح دادهاند. نویسندگان در فصل اول به بیان تاریخچهی سرمایه گذری خارجی در ایران میپردازند و در ادامه از نقش این نوع سرمایهگذاری و تأثیراتی که بر کشور گذاشته است حرف میزنند. پس از آن وضعیت سرمایهگذران خارجی در ایران تشریح میشود و در فصل چهارم به وضعیت منطقهای ایران در زمینهی جذب سرمایهگذاران پرداخته میشود.
همچنین نویسندگان در فصل پنجم کتابمطالعات موردی از سرمایه گذاری خارجی را ارائه میکنند. فصل ششم به موضوع سیاستگذاری برای سرمایهگذار خارجی اختصاص دارد و درنهایت در فصل آخر به جمعبندی مطالب پرداخته میشود.
کتاب سرمایه گذاری خارجی در ایران، نوشتهی محمدرضا رضوی، علی سلیم و مسعود افشاری مفرد توسط انتشارات شرکت چاپ و نشر بازرگانی عرضه شده است.
مطالعهی این کتاب به دوستداران کتابهایی با موضوعات مالی و سرمایهگذاری توصیه میشود.
اصولاً ثبات به وضعیتی گفته میشود که در آن متغیرهای کلیدی و مبنایی اقتصاد به مقدار تعادلی خود نزدیک باشند و متغیرهای کلیدی قیمتی نیز با دامنه نوسان محدودی همراه باشند. همانطور که در این بخش بررسی شد، رشد تولید حقیقی بسیار پر نوسان است و متغیرهای قیمتی مثل تورم، نقدینگی، نرخ ارز هم ناآرام و مدام در حال افزایش.
تراز تجاری بدون نفت منفی است، تراز سرمایه با کسری مستمر مواجه است، کسری بودجه دولت مستمر و بالا است. در این فضا
عوامل نامولد در اقتصاد جایگاه بالایی دارند و قیمتها در بخشهای مختلف مدام در حال تغییر هستند. بنابراین چشم انداز ثبات در میان مدت یا حداقل در کوتاه مدت امیدوارکننده و روشن نیست.
این وضعیت بیانگر این است که کشور بخصوص از ناحیه سرریز فناوری بهشدت به استفاده از سرمایهگذاری در کنار بهبود فعالیتهای مولد داخلی نیازمند است.
. .