1402\10\19 11:31:34
تاریخچهی اقتصاد و اخبار بحرانهای اقتصادی را با کتاب پول، اعتبار و بحران دنبال کنید. نکتاریوس میکائیل، کارشناس تحلیل اقتصاد و نویسندهی این اثر، راهنمای شما در کاوشی ویژه در تاریخ اعتبار مالی و نظام بانکداری خواهد...
نویسنده: نکتاریوس میکائیلمترجم: سعید ساعدی نوین، نقی گنج خانلوناشر: انتشارات نمای علم
تاریخچهی اقتصاد و اخبار بحرانهای اقتصادی را با کتاب پول، اعتبار و بحران دنبال کنید.
نکتاریوس میکائیل، کارشناس تحلیل اقتصاد و نویسندهی این اثر، راهنمای شما در کاوشی ویژه در تاریخ اعتبار مالی و نظام بانکداری خواهد بود. نویسندهی این کتاب در کنار برشمردن ابعاد مختلف شکلگیری سیستمهای بانکداری در تاریخ، به بررسی تغییر و تحولات تأثیرگذار در سیستمهای اقتصادی و همچنین مهمترین چالشهای اقتصادی در قرون گذشته خواهد پرداخت.
آیا با وجود زندگی در عصر پولهای کاغذی و ارز دیجیتالی، مطالعه در باب نظامهای مالی گذشته، شیوههای متداول در معاملات و یا حتی بررسی بحرانهای اقتصادی رخداده در طول تاریخ، همچنان مزیت و کارکردی در کنشهای مالی امروز ما خواهند داشت؟ نکتاریوس میکائیل (Nektarios Michail) اقتصاددان، پژوهشگر و نویسنده، در اثر ویژهی خود یعنی پول، اعتبار و بحران (Money, Credit, and Crises) به این سوال به ظاهر ساده، اما متحولکننده پاسخ خواهد داد.
مختصصان و اندیشمندان جهان همیشه بر این نکته همنظر بودهاند که رمز عملکرد صحیح و اصولی در ابعاد مختلف زندگی از گذرگاه مطالعهی گذشتگان و تاریخ به دست میآید. با وجود این نکتهی مهم، همچنان مطالعات تاریخ اقتصاد و سرگذشت نظامهای مالی از دروس اصلی اقتصادی دور انگاشته شدهاند و در میان اساتید کمتر کسی به اهمیت مطالعات تاریخی در حوزهی بانکداری و سرمایهگذاری توجه نشان میدهد.
نویسندهی کتاب پول، اعتبار و بحران که خود از تحلیلگران بهنام بازارهای اقتصادیست، بر آن است تا بار دیگر ضرورت مرور گذشته و بررسی ابعاد گوناگون اقتصاد در قرون مختلف را به مخاطبان یادآوری کند و با شرح مفصلی از آنچه بر نظام بانکداری در طول زمان گذشته، راهنماییهای ارزندهتری به کارشناسان و پژوهشگران امروزی ارائه دهد. دلیل عمدهای که نکتاریوس میکائیل را بر نگارش این کتاب سوق داد، در حقیقت وجود بحرانهای مالی پیاپی در سالهای اخیر و گرههای حلناشدهی بسیار در نظام اقتصادی جهان امروز است. نویسندهی کتاب پول، اعتبار و بحران کلید تحلیل صحیح این بحرانهای مالی گسترده را در مطالعهی سرگذشت بحرانهای اقتصادی پیشین و کشف و واکاوی دلایل آن میداند.
در بین تمامی زیرشاخههای مطالعات اقتصادی، که هرکدام به نوعی مهم و تاثیرگذارند، نویسنده بر یکی از پرشاخصهترین نهادهای اقتصاد دنیا یعنی نظام بانکداری دست میگذارد و ابعاد مختلف آن را برای خواننده میگشاید.
مطالب و موضوعات کتاب پول، اعتبار و بحران به گونهای پوشش داده شدهاند تا هم برای خوانندگان غیرمتخصص درسهای مفید و آگاهیبخش بسیاری داشته باشد و هم خوانندگان حرفهای را از نکتههای ویژهی خود بهرهمند سازد. همچنین سرفصلهای کتاب پول، اعتبار و بحران علاوهبر شرح مفصل ابعاد مختلف نظام بانکداری و سرمایهگذاری، بخشها و عناوین متنوع و مرتبط دیگری را شامل میشود. آشنایی با تاریخچه ی اعتبار و پول، تاریخچهی سکهها، نظام بانکداری در قرون وسطا و دورههای بعد از آن، بیمه، وام، ورشکستگی، بحرانهای اقتصادی بزرگ و همچنین راهکارهای طرحشده برای مقابله با آن تنها گوشهای از عنوانهای جامع و گستردهی این اثر خواندنیست.
در نهایت، با کمک کتاب پول، اعتبار و بحران، هر مخاطبی با هرجایگاه اقتصادی و میزان نقدینگی، میتواند در آینده تصمیمات آگاهانهتری نسبت به تبادلات مالی و عملکردهای اقتصادی خود داشته باشد و سرمایهگذاری پرسودتری در نظام بانکداری را تجربه کند.
این کتاب ارزشمند در سال 2021 به انتشار درآمده و با تلاشهای انتشارات نمای علم و ترجمهی سعید ساعدی نوین و نقی گنج خانلو به دست شما میرسد.
این کتاب پرنکته و خواندنی را به علاقهمندان به مطالعات اقتصادی و تمامی فعالان در حوزهی سرمایهگذاری و نظام بانکداری پیشنهاد میکنیم.
زمانی که بانک مرکزی آمریکا نرخ تخفیف خود را تقریباً 2 درصد افزایش داد تا از فشار بیشتر جلوگیری کند. ترکیبی از فشار و افزایش شدید نرخ تخفیف در طول یک رکود تمامعیار وضعیت را بهمراتب بدتر کرد. به یاد بیاورید که در صورت افزایش نرخ بهره، ارزش بازپرداختها افزایش مییابد و شرایط را برای وامگیرندگانی که در حال تلاش برای بازپرداخت بدهی هستند، بدتر میکند.
علاوه بر این، هزینه سپردهها برای بانکها افزایش مییابد. به قول فریدمن و شوارتز، اینها باعث افزایش «غیرمنتظره» ورشکستگی بانکها و فرارهای بانکی شد. بهطور طبیعی، زمانی که اوضاع برای بانکها بدتر شد، پول، اشتغال و تولید رو به سقوط بود.
اقدامات رسمی دولت در طول دوره به همان اندازه مفید نبود. هربرت هوور با پایبندی به دیدگاههای وزیر خزانهداری خود (و شاید تعصبات خود در آن زمان)، اجازه داد بودجه مازادی در طول دوره وجود داشته باشد. 1930_1929.
علاوه بر این، درحالیکه بودجه در سال 1931 رو به وخامت بود، کسری آن تنها 0.50 درصد از تولید ناخالص ملی بود. با بازتاب این سیاستهای مازاد، بدهی بانک مرکزی در سالهای 1929 و 1930 کاهش یافت و در سال 1931 فقط اندکی افزایش یافت. کسری بودجه در سال 1932، زمانی که وزیر خزانهداری هوور جایگزین شد، از 1% فراتر رفت، اما بیشتر کسری ناشی از کاهش درآمدها بود.
مخارج در سال 1932 تنها 0.2 درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش یافت. کسری بودجه، حتی در دوران رکود اقتصادی بهعنوان خطا اصلی در آن زمان تلقی میشد. برای این منظور، دولت هوور قانون درآمد سال 1932 را تصویب کرد که مالیات بر درآمد افراد و شرکتها را افزایش داد و تعدادی مالیات مستقیم و مالیات غیرمستقیم را معرفی کرد که بزرگترین افزایش مالیات در زمان صلح در تاریخ ایالاتمتحده بود
..