1402\10\19 11:26:35
کتاب کشش و تقاضا اثر مهدی محمدی، با یک روش علمی و تحلیل مناسب از اطلاعات گذشته، وضعیت مصرف فعلی گوشت قرمز و سفید را تحلیل میکند. با توجه به اینکه مصرف گوشت در ایران نسبت به مقیاسهای جهانی از سطح نازلی برخوردار است،...
نویسنده: مهدی محمدیناشر: انتشارات قانون یار
کتاب کشش و تقاضا اثر مهدی محمدی، با یک روش علمی و تحلیل مناسب از اطلاعات گذشته، وضعیت مصرف فعلی گوشت قرمز و سفید را تحلیل میکند.
با توجه به اینکه مصرف گوشت در ایران نسبت به مقیاسهای جهانی از سطح نازلی برخوردار است، باید دید چگونه با بررسی ساختار فعلی، مدل تقاضای گوشت و تحلیل روابط اقتصادی، ضرایب و متغیرها میتوان راه حل مناسبی جهت فائق آمدن بر این مشکل، به سیاستگذاران و برنامهریزان پیشنهاد نمود.
اهمیت گوشت به عنوان یک منبع ضروری در تغذیه انسان، سلامت جامعه بدیهی است وجود تقاضای اضافی و عرضه ناکافی آن در ایران و شکاف فاحش بین عرضه و تقاضا با توجه به نرخ رشد جمعیت، تحولات درآمدی، تغییرات الگوی مصرفی جامعه از مشکلات اساسی هستند.
آماده نبودن زمینههای مناسب تولید به دلیل تخریب مراتع، عدم برنامهریزی دقیق جهت توسعه دامپروریهای صنعتی برای تولید گوشت قرمز، عدم استفاده از ظرفیتهای موجود مرغداریها و بهرهبرداری ناکافی از آبهای کشور جهت استحصال و صیدماهی یا سایر آبزیان همه مسائلی هستند که ضرورت مطالعه و تحقیق اساسی را جهت بررسی و تبیین رفتار مصرف کنندگان و حل مشکلات و معضلات مبتلا به این زمینه را بیش از پیش روشن میسازد.
با توجه به رشد روز افزون جمعیت و افزایش تقاضا برای فرآوردههای غذایی، تخمین توابع تقاضا و بررسی عوامل مؤثر بر تقاضای این فرآوردهها، اهمیت ویژهای دارد. در چنین شرایطی که محدودیت ارزی وجود ندارد، باید تلاش مضاعفی به منظور پر نمودن شکاف بین عرضه و تقاضای فرآوردههای غذایی مورد نیاز جامعه داشته باشیم.
در بخشی از کتاب کشش و تقاضا میخوانیم:
مواد پروتئینی به عنوان رکن اصلی یک رژیم غذایی کامل و سالم نقش اساسی را ایفا مینمایند. براساس ترکیبات مواد غذایی عموماً پروتئین مورد نیاز بدن انسان از منابع حیوانی و نباتی به دست میآید.
مصرف گوشت به دلیل ارزش کیفی به عنوان یک ماده غذایی اصلی دارای اهمیت زیادی است.
پژوهشگر در این فصل با بررسی تحقیقات انجام شده در ارتباط با تقاضای گوشت و مواد خوراکی در ادامه به مبانی نظری و ادبیات مرتبط با موضوع پرداخته و مباحثی همچون قوانین تقاضا و کششهای درآمدی و قیمتی و جانشینی تقاضا را تشریح مینماید.
این تحقیق، به منظور بهره وری بیشتر از مطالعات صورت گرفته توسط دیگران انجام شده و در زمینه مدل تقاضای گوشت، تبیین متغیرهای مؤثر در تابع تقاضا، معرفی مدل مناسب و تخمین پارامترهای مورد نظر معادله تقاضای گوشت برای استان، مطالعات دیگران بررسی شده است.
نکته قابل توجه آن است که بسیاری از پژوهشهای به عمل آمده، در این خصوص، صرفاً به موضوع تقاضای گوشت، تخمین پارامترهای تابع تقاضا، محاسبه کششهای قیمتی و در آمدی آن پرداخته است و بعضاً مشاهده گردیده که صرفاً در مورد یک نوع گوشت (قرمز، مرغ و ماهی) به پژوهش در زمینه تخمین مدل و برآورد کشش پرداختهاند، لذا این تحقیق بر آن است که به تخمین تابع تقاضای گوشت قرمز بپردازد.
. .