مهران محمدی امین

داده‌‎های اقتصادی نشان می‌دهد که با افزایش قیمت‌ها در حوزه یورو و کاهش هزینه‌کرد مصرف‌کنندگان، این منطقه از اواخر سال میلادی گذشته و اوایل سال ۲۰۲۳ وارد رکود اقتصادی شده است.

1402\03\19 05:38:19


حوزه یورو دچار رکود اقتصادی شد

داده‌‎های اقتصادی نشان می‌دهد که با افزایش قیمت‌ها در حوزه یورو و کاهش هزینه‌کرد مصرف‌کنندگان، این منطقه از اواخر سال میلادی گذشته و اوایل سال ۲۰۲۳ وارد رکود اقتصادی شده است.

اقتصاد این حوزه که ۲۰ کشور را در بر می‌گیرد در ماه‌های ژانویه تا مارس سال جاری ۰.۱٪ کوچک شده است.

رکود اقتصادی به پدید‌ه‌ای گفته می‌شود که اقتصاد کشور برای دوره‌های دو تا سه ماهه به طور متوالی کوچک می‌شود.

حوزه یورو مانند دیگر مناطق جهان با افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت درگیر است که خانواده‌های این کشورها را با مشکل روبرو کرده است.

هزینه‌کرد این خانواده‌ها در سه ماهه اول سال جاری میلادی ۰.۳٪ کاهش داشته و در یک فصل پیش از آن نیز یک ۱٪ کوچک شده هاست.

تخمین‌های اولیه درباره رشد اقتصادی در حوزه یورو حاکی از آن بود که این منطقه دچار رکود اقتصادی نشده اما داده‌های به روز شده از سازمان آمار اتحادیه اروپا حالا حاکی از رکود اقتصادی در سه ماهه اول سال است.

داده‌های اقتصادی از کشور آلمان که بزرگترین اقتصاد اروپاست به تغییر این تخمین کمک کرده است.

آلمان ماه گذشته اعلام کرد پس از کوچک شدن سه دهم درصدی اقتصاد این کشور در ماه‌های ژانویه تا مارس، این کشور دچار رکود اقتصادی شده است.

ریکاردو فابیانی، اقتصاد‌دان از آکسفورد اکونومیکز می‌گوید با توجه به افزایش نرخ بهره و فشار تورم موجود، انتظار دارد حوزه اروپا در ماه‌های پیش رو تنها «رشد نرم» داشته باشد.

جنگ روسیه در اوکراین و افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی در اروپا در پی آن سال دشواری را برای این منطقه به همراه داشته است.

بانک مرکزی اروپا با افزایش ۳.۷۵ درصدی نرخ بهره تلاش کرده این بحران را مدیریت کند.

اقتصاد ایرلند در سه ماهه اول سال جاری میلادی ۴.۶٪ نسبت به سه ماه قبل کوچک‌تر شده است اما این میزان نسبت به دوره مشابه سال قبل ۰.۳٪ بوده است.

لیتوانی در این حوزه بیشترین آسیب را دیده و در مقایسه با سال قبل ۳.۷٪ انقباض اقتصادی را در همین دوره تجربه کرده است.

.

.


بازنشر از : منبع: بی بی سی